Hur kan vi hjälpa dig?

 • Parquetvinyl kan rengöras med en hushållsångare. Använd den med lägsta effekt och med en lämplig mjuk kudde. Använd inte ångtvätten på samma del av golvet i mer än 5 minuter och följ alltid tillverkarens anvisningar. Här hittar du mer information om underhållet av Parquetvinyl.

 • För Parquetvinyl rekommenderar vi kontorsstolhjul som är lämpliga för hårda golv. Det är viktigt att rengöra hjulen regelbundet. Små gruspartiklar kan fastna i hjulen och orsaka repor. Eftersom detta är ett vanligt problem rekommenderar vi en kontorsstolsmatta.

 • Lär dig allt om rengöring av Parquetvinyl på den här sidan!

 • Nej! Denna typ av undergolv är för mjuk, tjock och luftig. Undergolvet för Parkettvinyl ska vara tunt, robust och inte komprimerbart.

 • Det är ingen bra idé! Grundlagret bör vara fast (limmat eller fastspikat) och detta är förmodligen inte fallet för laminat. Du måste först ta bort laminatet och eventuella undergolv.

 • Det är viktigt att skilja mellan ojämna golv och sluttande golv. För ojämnt golv är toleransen 5 mm över 3 meter. Om du lägger en lång lamell på golvet får alla öppna ytor du ser under lamellen inte överstiga 5 mm. Om du lägger en lång lamell på golvet får alla öppna ytor du ser under lamellen inte överstiga 5 mm. Om rummet till exempel är 4 meter långt (i sluttande riktning) får lutningen inte överstiga 50 mm. Om golvets lutning är för stor kommer trycksystemet att vara för stort, vilket kan leda till att det går sönder. Här kan du se hur du installerar Parquetvinyl.

 • Du behöver bara sju enkla verktyg, nämligen ett skärverktyg, vattenpass, blyertspenna, distansblock, tumstock, gummiklubba och en slagkloss. Här kan du se hur du installerar Parquetvinyl.

 • Undergolvet måste vara torrt, rent, hårt och slätt. Det får ha ojämnheter med en tolerans på 5 mm på en längd av 3 m. Golvet får inte luta i någon riktning med mer än 25 mm per 2 m. Även om Parquetvinyl är vattenavvisande fungerar det inte som en fuktspärr. Eventuella lösa brädor måste fästas, sprickor i betong måste fyllas. Läs alla villkor i installationsanvisningarna.

 • Parquetvinyl kräver en flytande installation och måste kunna röra sig i rummet. Naturligtvis märks det knappt. Lämna alltid ett utrymme på 8 mm runt rummet. Sockelbrädorna täcker detta utrymme. På vissa ställen, t.ex. runt en toalett, är det inte möjligt att installera golvlister. I dessa fall, applicera en linje av elastisk silikon. Här hittar du mer information om installationen av Parquetvinyl.

 • Ja, det är möjligt! Följ alltid systemets installationsinstruktioner. Ett system med både rums- och golvgivare är mest lämpligt. När termostaten ställs in måste både omgivningstemperaturen och yttemperaturen beaktas. Detta beror på kondens. Här hittar du mer information om installationen av Parquetvinyl.

  Mer om den här frågan.
 • Undergolv för parkett eller laminat är ganska tjocka och mjuka. Om man använder fel typ av undergolv kommer klickfogen att utsättas för alltför mycket tryck och kan gå sönder med tiden, vilket leder till att plankorna lossnar. Här hittar du mer information om installationen av Parquetvinyl.

 • Nej! Parquetvinyl har ett robust klicksystem och bör inte limmas. Här kan du ladda ner installationsinstruktionerna.

 • Ja! Undergolvet ska vara stabilt, plant och dammfritt. Om OSB-korten är säkrade är det inget problem alls. Här hittar du mer information om installationen av Parquetvinyl.

 • Montera köket först och montera sedan golvet runt det. När allt kommer omkring kräver Parquetvinyl en flytande installation och bör förbli flytande. Tunga enheter håller golvet på plats. Installera köket först och därefter golvet runt det. Här hittar du mer information om installationen av Parquetvinyl.

 • Även om Parquetvinyl kan installeras med golvvärme finns det naturligtvis några saker att komma ihåg. Till att börja med bör du alltid följa instruktionerna för värmesystemet. Det är också viktigt att se till att yttemperaturen aldrig överstiger 28°C och att temperaturen bör fördelas jämnt runt. Är det ett el- eller varmvattensystem? Detta spelar också en viktig roll. Se till att du har all information du behöver! Här hittar du mer information om installationen av Parquetvinyl.

 • I de flesta fall kan Parquetvinyl installeras på befintligt golv. Undergolvet ska vara stabilt, plant och rent. Eventuella ojämnheter eller djupa fogar måste planas ut först. Undergolvet ska inte vara komprimerbart, till exempel matta. Om du installerar Parquetviyl på trägolv måste eventuella lösa plankor först fästas. Parquetvinyl ska inte installeras ovanpå ett flytande golv som laminat: det kräver en solid bas.

 • Alla instruktioner och en video om installation av Parquetvinyl finns här.

 • Alla samlingar har redan integrerade undergolv. Det betyder att du inte behöver ett separat undergolv - i själva verket får du inte använda en.

 • Absolut! I ett nybyggt hem rekommenderar vi att du först installerar köket och sedan golvet. Här hittar du mer information om installationen av Parquetvinyl.

 • Absolut! Parquetvinyl är 100% vattentätt och lämpligt för badrum. Barnen kan vara hur vilda de vill. Se bara till att du gnuggar golvet torrt inom 24 timmar. Stillastående vatten kan sippra genom lederna och orsaka problem (mögel, problemlukt etc.). Här hittar du mer information om installationen av Parquetvinyl.

 • Nej. Mattan måste tas bort först. Sedan måste undergolvet göras jämnt och eventuella limrester, damm etc. måste rengöras. Här hittar du mer information om installationen av Parquetvinyl.

 • Du bör alltid lämna expansionsmellanrum på 8 mm mellan golvet och väggen. Detta är inte nödvändigt när du ansluter till ett annat rum. Parquetvinyl kan läggas kontinuerligt i upp till 400 m² eller 20 meter. Läs alla villkor i installationsanvisningarna.

 • Det är tyvärr inte möjligt att göra ett vinylgolv utan mjukgörare. Men vi lovar dig: den innehåller inga ftalater eller skadliga mjukgörare. Detta gör att utsläppen av flyktiga organiska ämnen är minimala - mer än hundra gånger lägre än det europeiska gränsvärdet - och att luftkvaliteten i rummet är optimal. Detta gör den till en människo- och naturvänlig produkt.

  Visste du att Parquetvinyl har A+-märkningen?
  Och att Parquetvinyl också uppfyller kraven i Reach?

 • Ja, det stämmer! Gummi kan innehålla ämnen som reagerar med vinyl och kan orsaka permanenta färgförändringar. Så var försiktig med gummihjulen på vagnar, cyklar osv. Vi rekommenderar också att du använder dörrmattor utan gummiunderlag.

 • Den är 100% vattentätt, enkelt att installera, enkelt att underhålla och kan installeras på stora ytor utan profiler (upp till 400 m²). Det kräver inte acklimatisering, är lämpligt för alla rum, har ett utmärkt akustiskt betyg, låga VOC * -emissioner och är återvinningsbart.

 • Slitklassen hänvisar till ett allmänt klassificeringssystem för matta, vinyl, laminat och parkettgolv för att beskriva vilken typ av miljö golvet kan användas. Exempelvis är klass 32 lämplig för kommersiell användning för bostäder till lätt, klass 33 för kommersiell användning för bostäder till intensiv användning och klass 34 för kommersiell användning för bostäder till mycket intensiv användning.

  Mer om den här frågan.
 • Parkettvinyl är knappt 4-7,5 mm tjock. Det innebär att det är möjligt att installera Parquetvinyl på ett befintligt golv utan att behöva modifiera dörrarna. Här hittar du mer information om installationen av Parquetvinyl.

 • De exceptionellt realistiska dekorerna är baserade på smart teknik. Visste du att Parquetvinyl består av upp till 70 % kalksten, blandat med cirka 25 % PVC? Under tillverkningen pressas de olika lagren ihop till en stark, tunn planka. Här används inget lim. Ytstrukturen är förvånansvärt äkta! Vissa kollektioner har en synkroniserad trästruktur. Så om du ser en knut eller ett träkorn i inredningen kan du känna det också, på exakt samma ställe. Klicksystemet upplevs som ett av de enklaste på marknaden. Det ger snabb och enkel installation och sömmar som garanterat är vattentäta. De flesta golv har ett integrerat IXPE-undergolv. Detta har bara fördelar: eventuella små ojämnheter neutraliseras, du kan lägga golvet mycket snabbare, ljudet dämpas och du behöver naturligtvis inte köpa ett extra undergolv.

  Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

  Mer om den här frågan.
 • Parkettgolv och laminatgolv har mycket olika sammansättning. Parkettgolv innehåller upp till 70 % kalksten, cirka 29 % PVC-pulver och mindre än 1 % tillsatser och pigment. Laminat däremot består av pressade träfibrer. En liten sammanfattning av de fördelar som Parquet vinyl har jämfört med vanliga laminatgolv: 100 % vattentät, klarar stora ytor utan profiler (upp till 400 m²), kräver ingen acklimatisering, passar i alla rum, är bra akustiskt, låga VOC-utsläpp.

 • Även om Parquetvinyl ser ut som äkta parkett, innehåller det inte trä. Den har en unik komposition och innehåller upp till 70% kalksten. Detta gör den extremt robust, vattentålig och lämplig för alla rum. Även om parkett är en helt naturlig produkt, vilket ger den sin exceptionella karaktär, är några av dess begränsningar att den inte är vattentålig, kräver mycket underhåll och är dyrare.

 • Till skillnad från vanlig vinyl påverkas Parquetvinyl knappast av värme och direkt solljus. Det är mycket mer stabilt. Dessutom innehåller Parquetvinyl inte mjukgörare så att luftkvaliteten i rummet inte påverkas.